miercuri, 24 octombrie 2012

Ochii tăi


Am văzut destui concurenţi la „Vocea României” interpretând Ochii tăi. Culmea: toţi cântă melodia mai bine decât Bittman!

4 comentarii:

  1. Pe vremea mea "Ochii tai" era o melodie cantata de fetitele de la Bambi, care acum nu le-as asculta nici sub amenintare. Alta melodie cu ochii tai, mi-e frica sa ascult. Aia, m-a traumatizat suficient.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se zvoneste ca majoritatea dintre cei care au indraznit sa-i cante melodiile au fost intampinati de un mare NU!

    RăspundețiȘtergere
  3. Breuddwydiwroctombrie 29, 2012

    Acum, depinde ce înseamnă „cântat mai bine”. Probabil te referi strict la partea de interpretare, tehnică vocală, tonalitate şi alte d-astea. Nu te contrazic, posibil să ai dreptate...pe mine nu m-a dat pe spate niciunul din concurenţii care i-au cântat piesele.
    Însă, din punctul meu de vedere, trecând graniţele emisiunii şi raportându-mă strict la melodie, Bittman rămâne singurul care reuşeşte să pătrundă (şi o face al naibii de bine), să te ia şi să te plaseze în poveste (personaj sau spectator).
    Nu contest că sunt destui care cântă melodia mai bine decât Bittman. Cu siguranţă, nu este titularul celei mai bune/frumoase voci de pe faţa pământului. Însă are acel „ceva” ce puţini cântăreţi/artişti îl au, „ceva” ce n-are nicio legătură cu cântatul în sine sau cu experienţa în cântat. Destui cântă bine (sau mai bine), puţini ajung în sufletele noastre, însă foarte puţini mai şi rămân acolo. Asta mi se pare mie a fi o adevărată „culme”. Evident, este părerea unui om care doar ascultă muzică.
    PS: fetelor, măreaţa melodie a celor de la Bambi se numeşte, într-adevăr, „Doi ochi căprui". Deh, am dat rapid un „sărci” pe „goagăl”, ocazie cu care am şi ascultat melodia cu pricina şi era cât pe ce să dau în diabet. Mă rog, nu-i pe gustul meu, atâta tot!
    Nu mă pot abţine, aşa că urmează şi:
    PS2: doamnă/domnule Anonim, mi se pare mie că ai cam încurcat borcanele (anume, emisiunile). Probabil, zvonistica la care ai aplecat urechea, făcea trimitere la emisiunea „X Factor”, din juriul căreia face parte şi Bittman, iar verdictul este, într-adevăr „NU/DA”. Însă, de multe ori l-am văzut pe Bittman acordând DA unor lălăitori sau urlători la lună doar pentru faptul (zic eu) că respectivii cântăcioşi au „cântăcit” melodii – creaţii Holograf. Cumva, îl înţeleg, omu’ nu voia să fie suspectat de niscai răutate. În schimb, celor din juriul de la „Vocea României” puţin le pasă cine, ce cântă şi a cui e melodia. Altele-s criteriile şi personal, nu-i suspectez de vreo înţelegere de culise cu dom’ Bittman.
    Voie bună tuturor!

    RăspundețiȘtergere