joi, 10 noiembrie 2011

Frunze şi morţi

Copilul privea cu ochi mari şi foarte serioşi. Piciorul lui se juca prin grămada informă de frunze. Un mix de frunze. Un remix. O toamnă ca toate cele care nu vor veni. Şi de la statura lui de vajnic Piticot, ridică spre mine cea mai solemnă privire posibilă. Mă scrutează atent. Pedant, aproape. Peste drum, cimitirul. Cele din urmă lumânări intră pe poartă. Paşi osteniţi. Traşi pe asfalt. Ceară picurată pe inimi.
Copilul. Privirea lui. Pendularea privirii lui. Pendularea privirii lui între frunze şi cele din urmă petece de stofă care se mai zăresc  în cortegiu. Stau de secunde bune în faţa lui. Vrăjit. De frunzele care îi încolăcesc picioruşele. De culorile vii ale frunzelor moarte ce-i cuprind pantofii. Grăieşte cu o voce joasă. Egală. „Avem frunze pentru un secol de-acu’-nainte. Şi morţi. Tot pentru un secol.”

Azure Ray - November
   
 

8 comentarii:

  1. ce trist!
    melodia... şi mai tristă!
    mi-e dor nespus... :(
    într-adevăr, o toamnă ca toate cele care nu vor veni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un cadru frumos. Desi moarte frunzele creeaza o combinatie unica de culori

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos final, dar nu e voce de copil aceea. iar asta-l face (pe el, pe final :) ) sa fie neverosimil.

    poate daca vorbele ar fi ale celuilalt, ale celui ce observa copilul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Culmea este ca am redat fidel intamplarea. Cat de verosimila (sau nu) o fi. M-au mirat nu numai cuvintele copilului (fiindca habar n-avea ce chestie minunata a scos), ci si intrebarea care nu-mi da pace: ce cauta un spirit atat de batran intr-un trup atat de fraged?

    RăspundețiȘtergere
  5. [poate lucrul pe care l cauta un spirit tanar intr un corp aproape dus]

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai alta postare, mai repede, mai frecvent ca e aiurea sa le tii nu stiu cat. De acord, ele (adica ele postarile) sunt super tari, dar schimba-le mai pune altele noi!

    RăspundețiȘtergere
  7. ai putea scrie ceva despre cimitire? Despre cimitirul orasului tau, spre exemplu? n am vizitat pana acum Craiova, dar cred ca o descriere a cimitirului mi ar reda o mare parte din atmosfera orasului.

    RăspundețiȘtergere